Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyár végére megújul a Hódtó, a Hóvirág és a Madách utca

Várhatóan nyár végére teljesen megújulnak a Hódtó, a Hóvirág és a Madách utcák. A felújítás során a három nagy forgalmú út pályaszerkezetét ahol szükséges, alapjaiban építik újjá. A beruházás 250 millió forintba kerül.    

Egy uniós pályázat keretében kerülnek felújításra a Hódtó, a Hóvirág és a Madách utcák. A projekt alapvető feltétele volt, hogy a beruházás olyan utcákat érintsen, amely tömegközlekedésbe bevont hálózat része. Emiatt esett a választás erre a három utcára, amelynek jelentős a forgalma és elhasználódott a műszaki állapota.

– A kivitelező tavasszal megkezdte munkálatokat, de az időjárás milyensége miatt ezt csak korlátozott mértékben végzi. A város több pontján – többek között a Madách utcában – az ivóvízvezetékek kiváltása megkezdődött. Erre azért van szükség, hogy az új út alatt ne maradjon olyan régebbi acélvezeték, amely csőtörést okozhatna, ami miatt később fel kellene bontani az új utat – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

 A három utcában új pályaszerkezet épül ott, ahol erre szükség mutatkozik.

– A tervezés során a teherbírási mérések már megtörténtek. A szakértők megvizsgálták azokat a pontokat, ahol az alapot is cserélni kell, a többi helyen csak a kopó és kötőréteg kerül kicserélésre. Az út élettartama érdekében szegélyezésére is sor kerül – tette hozzá Mucsi László.

Ha az idő is engedi két héten belül az út bontása, majd építése is megkezdődik. A 250 milliós beruházásra 225 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat. A projekt nyár végén fejeződik be.

Megszakítás