Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári gyermekétkeztetés támogatása

Pályázati forrásból és a vásárhelyiek adományaiból biztosította a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését tavaly az önkormányzat. Idén is arra kérik a lakosságot, hogy ki-ki erejéhez mérten járuljon hozzá közel 1300 kisgyermek nyári, napi egyszeri melegétkeztetéséhez.

A tavalyi évben 10 millió forintot nyert Hódmezővásárhely Önkormányzata arra, hogy a nyári szünet ideje alatt is biztosítsa a rászoruló családok gyermekeinek a napi egyszeri melegétkeztetést. Ez az összeg azonban csupán a költségek felét biztosította, a másik közel 10 milliót – ötszáz forint és egymillió forint közötti összegeket – vállalkozók, társaságok, szervezetek és magánszemélyek adták össze. Összesen 427 felajánlás érkezett a nemes cél érdekében.

– Ebben az évben is beadtuk a pályázatunkat a nyári étkeztetésre hasonló nagyságrendben. Tavaly 1250 gyermekre pályáztunk. Az idén is megkeressük a cégeket, magánszemélyeket, egyházakat, hogy támogassák a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését – adott tájékoztatást Antal István, az önkormányzat Népjóléti Csoportjának vezetője.

Amennyiben az idén is sikeres lesz az összefogás, akkor a nyári szünet két hónapjában közel 1300, hat és tíz év közötti gyermek juthat egy nap legalább egyszer meleg ételhez. A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy mindenki erejéhez mérten próbáljon meg segíteni. Adományaikat  a Polgármesteri Hivatal pénztárában, vagy a következő számlaszámra fizethetik be: 11600006-00000000-21810866

Ez esetben a megjegyzés rovatban mindenképpen tüntessék fel: a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

Megszakítás