Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári gyermekétkeztetéshez kéri a vásárhelyiek támogatását a város

Pályázati pénzből, illetve a vásárhelyiek adományaiból biztosította a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését tavaly az önkormányzat. Idén is arra kérik a lakosságot, hogy ki-ki erejéhez mérten járuljon hozzá közel 1300 kisgyermek nyári, egyszeri meleg étkeztetéséhez.

A tavalyi évben 10 millió forintot nyert Hódmezővásárhely Önkormányzata arra, hogy a nyári szünet ideje alatt is biztosítsa a rászoruló családok gyermekeinek az egyszeri meleg étkeztetést. Ez az összeg azonban csupán a költségek felét biztosította, a másik közel 10 milliót – ötszáz és egymillió forint közötti összegeket – vállalkozók, társaságok, szervezetek és magánszemélyek adták össze. Idén is arra kérik a lakosságot, hogy ki-ki erejéhez mérten járuljon hozzá közel 1300 kisgyermek nyári, egyszeri meleg étkeztetéséhez.

– Megkerestünk a civil szervezeteket, egyházakat, vállalkozásokat, magánszemélyeket, hogy adományaikkal segítsék a gyermekétkeztetést. El kell, hogy mondjam, jó úton haladunk, már több százezer forint gyűlt össze, a szükséges önrész 10-15 %-a már megvan, még a további 85 % hiányzik – mondta Antal István, a Népjóléti Csoport vezetője.

Az ebédet a Hód-Menza Kht. két telephelyéről, a Cseresnyés Kollégiumból, illetve a Kalmár Zsigmond Szakközépiskolából ételhordóban lehet majd elvinni délelőtt fél tizenegy és fél tizenkettő között.  Külterületen, azaz Erzsébeten, Batidán, Kútvölgyön és Szikáncson szintén lehetőséget biztosítanak a megszokott csere ételhordós rendszer keretében az ebéd elvitelére.

Az ingyenes nyári étkezéshez szükséges ebédjegyeket a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Csoportjának 8-as szobájában vehetik át a szülők, június 12-én és 14-én 8-16 óráig, valamint 13-án 8-tól délig.

Az önkormányzat munkatársai arra kérik Hódmezővásárhely polgárait, hogy ahogyan eddig, ezúttal is álljanak ki a rászoruló családok mellett és támogassák őket adományaikkal, amelyet a Polgármesteri Hivatal pénztárába, vagy a következő számlaszámra juttathatnak el:

11600006-00000000-21810866

A megjegyzés rovatban mindenképpen tüntessék fel: a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

Megszakítás