Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári menetrend szerint járnak a vonatok

Hétvégén életbe lépett a vonatközlekedésben a nyári menetrend, amely nyár végéig, augusztus 26-ig lesz érvényben. A változások a Szolnok-Szentes-Hódmezővásárhely vonalon közlekedő járatokat nem érintik.

A vasúti közlekedésben június 16. és augusztus 26. között nyári menetrend lépett életbe, a megnövekvő utazási igények megfelelő kiszolgálása érdekében. Szombattól a Budapest és a Balaton északi és déli partja között – a gyorsvonatok mellett – naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre. A Balatonhoz mind a déli, mind az északkeleti mind pedig a nyugati országrészből az átszállás nélküli eljutást biztosítva közvetlen vonatok közlekednek többek között Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is. Az előző évekhez hasonlóan a „bagolyvonatok” hétvégenként ismételten elindulnak: egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között.

A menetrend változások nem érintik a 130. számú vonalat, a Szolnok-Szentes-Hódmezővásárhely viszonylatban. A MÁV- START tájékoztatása szerint ezen a szakaszon az eddig megszokott rend szerint közlekednek a szerelvények vagyis 55 percenként indulnak Szolnokról, Szentes irányában. Az első járat 06 óra 55 perckor indul az utolsó, pedig 20 óra 55 perckor.

Megszakítás