Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári menetrendre állt a Volán

Nyári menetrendet vezetett be a Volán, amely többnyire a járatszámok csökkentését jelenti. Mind a helyi, mind a helyközi járatok esetében érdemes nyomon követni a változásokat.

Nyáron a diákok már nem utaznak napi szinten és a dolgozók egy része is a szabadságát tölti, így jóval kevesebben használják a tömegközlekedést, ezért az elmúlt napokban a Volán átállt a nyári menetrendre, amely a helyi, illetve a helyközi járatok számának csökkenését vonja maga után.

– A helyi járatok közül elsősorban a 7-es, a 9- es, és a 16-os jelzésű buszoknál ritkult a járatszám. Az eddig megszokott óránkénti közlekedés helyett most már kétóránként indulnak az említett buszok – adott tájékoztatást Kelemen László, a Tisza Volán Zrt. vásárhelyi kirendeltségének vezetője.

A helyközi közlekedésben azok a buszok álltak le, amelyek az iskolai tanításhoz köthetők. A tanév végével a hétvégi, elsősorban a pénteki és a vasárnapi járatok szűntek meg, vagyis amelyekkel a diákok a haza, illetve az iskolába utaztak.

A változások miatt minden tervezett utazás előtt érdemes tájékozódni a buszok indulásáról. Ezt megtehetik a Tisza Volán honlapján, a kihelyezett menetrendeken, vagy a pályaudvar információs irodájában.

Megszakítás