Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári napközis tábor 13 éves korig

Június 18-ig lehet jelentkezni az ingyenes nyári napközis táborba, amely az önkormányzat kötelező feladatai közé tartozik, és amelynek célja, hogy ne legyenek a városban felügyelet nélküli, úgynevezett „kulcsos gyerekek”. Orvosi igazolás az idei évtől nem szükséges, a jelentkezési lap mellé csupán egy szülői nyilatkozatot kell csatolni, amelyben igazolják, hogy a leendő táborozó fertőző betegségektől mentes.

A Bessenyei Művelődési Központ 2012-ben is megszervezi önkormányzat nyári napközis táborát, amely 2012 június 25-től augusztus 10-éig biztosít felügyeletet és programokat a Szent István Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos telephelyén. Az első osztályt végzettektől a 13 évesekig várják az általános iskolás gyerekeket a táborba, a hetedikesek illetve a 13. életévüket betöltöttek csak az ebédszolgáltatást vehetik igénybe. A szakképzett nevelők ingyenesen látják el a gyerekek felügyeletét. Térítési díjat csak az étkezésért kell fizetni.

– Aki csak ebédet szeretne, 490 forintot kell, hogy fizessen, aki háromszori étkezést, az 860-at. Azok a gyerekek, akik az önkormányzattól ingyenes étkezési támogatást, ebédjegyet kaptak, úgy jelentkezhetnek, hogy étkezési befizetések időpontjában ezeket leadják – mondta Terjékné Kaposi Andrea programszervező.

Azok a gyerekek, akik az ebédet ingyen kapják, de tízórait és uzsonnát is szeretnének, azoknak a különbözetet, azaz a 370 forintot ki kell fizetniük.

A nyári napközis tábor nem tévesztendő össze a fizetős szaktáborokkal, amelyek minden esetben készségeket, képességeket fejlesztenek, és jóval változatosabb programokat kínálnak a gyerekeknek, ennek ellenére itt sem unatkoznak a gyerekek.

– Természetesen itt a napközis táborban is vannak különböző programok. Visszük a gyerekeket moziba, könyvtárba, strandra. Minden nap van kézműves, vagy szervezett sportfoglalkozás a részükre, de sok szabad játék is van a táborban – mondta Terjékné Kaposi Andrea.

Körzeti orvosi igazolás az idei évtől nem szükséges, a jelentkezési lap mellé csupán egy szülői nyilatkozatot kell csatolni, amelyben igazolják, hogy a leendő táborozó fertőző betegségektől mentes.

Az önkormányzat nyári napközis táborába június 18-áig lehet jelentkezni, a június havi étkezési díjat pedig a Mozaik Moziban lehet befizetni június 20-én és 21-én reggel nyolctól 18 óráig.

Megszakítás