Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári tábor várja a gyermekeket a szünidőben

Eddig 121 gyermek jelentkezett az idei napközis táborba, ahol nemcsak a felügyeletet biztosítják a szervezők az általános iskolás korú gyerekek számára, de fakultatív programokkal, strandlátogatással és kirándulással is színesítik a nyári szünet hét táboros hetét.

Idén a Varga Tamás Általános Iskola ad helyet az önkormányzati feladatok körébe tartozó nyári napközis tábornak, melynek célja, hogy azok a szülők is el tudják helyezni a gyermekeiket, akik dolgoznak a nyári szünet ideje alatt, és másként nem tudnák a felügyeletüket biztosítani. Az elsőtől hetedik osztályos gyerekeket hétfőtől péntekig, reggel héttől este fél ötig várják a pedagógusok, június 24-től augusztus 9-ig. Bár a jelentkezési határidő a múlt héten lezárult, egy jelentkezési lap kitöltésével továbbra is jelezhetik táborozási szándékukat azok a gyerekek, akiknek elhelyezését mégsem tudják a szülők megoldani.

– Nagyon fontos dolog, hogy ha valaki a következő héten szeretné a gyermekét beadni a táborba, akkor az előző hét szerdájáig legkésőbb le kell adnia a jelentkezési lapot, hogy a következő hétre az étkezést meg tudjuk rendelni nekik – mondta Gajdán Bálint a BFMK igazgatója.

A hét héten át tartó napközis tábor során fakultatív programokra is lehet jelentkezni.

– Pénteken délelőtt 10 órától mozimatinéra visszük őket, lesz látogatás az Emlékpontban, tervezünk látogatást a Tűzoltósághoz, a Honvédséghez. Ezek olyan kis plusz dolgok, amelyekkel egy picit színesebbé tudjuk tenni az ő nyarukat is – mondta Gajdán Bálint.

Naponta 10-15 gyermek fürdőzhet ingyenesen a tábor ideje alatt a vásárhelyi strandon, de terveznek kirándulást a Papi-féle Szélmalomhoz, és Mártélyra, a Bodnár Bertalan Oktatóközpontba, valamint Körtvélyesre, de szeretnék a gyerekeket elvinni a Múzeumba és a Művelődési Központba is.

Az ingyenes napközis táborban csak az étkezésért kell fizetni, naponta 940 forintot, amiért reggelit, ebédet és uzsonnát kapnak a gyerekek. A szociálisan rászorulók pedig, akik az év során rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesültek, a népjóléti irodán igényelhetik a térítésmentes étkezési jegyeket.

Megszakítás