Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyári táborok várják a gyermekeket az iskolaszünetben

A nyári szünetben több hasznos és tartalmas szabadidős elfoglaltság közül is választhatnak a gyerekek Hódmezővásárhelyen. Az önkormányzati napközis tábor hét héten keresztül tud felügyeletet biztosítani a diákok számára, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ pedig további nyolc, tematikus tábort indít. Ezek között újdonság, hogy az érdeklődők egy hétig csak színjátszással foglalkozhatnak.

Hamarosan befejeződik a tanév, ami a diákok számára nagy öröm, a szülők többségének viszont probléma, mert a nyári szünet idején nem tudják kire bízni gyermeküket. Az önkormányzat által biztosított napközi tábor azonban június 24-től egészen augusztus első hetéig folyamatosan gondoskodni tud a fiatalok felügyeletéről.

– Ezen időszak alatt hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután fél ötig tudunk felügyeletet biztosítani a gyerekek számára. Ez a napközis tábor a Varga Tamás Általános Iskolában lesz, és a szülők a gyermek saját iskolájában tudnak rá jelentkezni. Ennek a határideje június 12. A jelentkezési lapokat az intézményeknek június 14-ig kell a Művelődési Központba eljuttatni. Ez a tábor alapvetően térítésmentes, csak a napi díjat, az ellátás díját kell kifizetni, ami 940 forint és ez napi háromszori étkezést biztosít – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

Azok a tanulók, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak, az ebédet most is térítésmentesen vehetik majd igénybe. Az étkeztetés mellett különböző programok gondoskodnak majd a szabadidő hasznos eltöltéséről, hiszen többek között strandra és moziba is viszik majd a gyerekeket. A városi napközi táboron kívül azonban a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ saját, önköltséges táborait is elindítja. A legolcsóbb 11 ezer, míg a legdrágább, egy mártélyi bentlakásos ennek az összegnek a duplájába kerül. Idén is lesz élmény, kézműves, kaland, vízipók, néptánc tábor, sőt újdonságként színjátszó is.

– A Művelődési Központ újjáépítésével lehetőség nyílott arra, hogy az egyébként év közbeni drámapedagógiai órákat egy kicsit bővítve, meghosszabbítva színjátszó táborban vegyenek részt a gyerekek. Ez azt jelenti, hogy egy drámapedagógia óra kétszer 45 perc, itt azonban reggel nyolctól délután négyig kizárólag csak ezzel a témakörrel foglalkozhatnak a gyerekek. Ennek a tábornak a lezárásaként a szülők meg is tekinthetik azt, milyen területen, mennyit fejlődtek a fiatalok – tette hozzá Gajdán Bálint.

A nyári táborokról szóló tájékoztatót ezen a héten már az iskolákban is meg lehet találni, de a művelődési ház honlapjára is felkerülnek az információk. A meghirdetett táborokba jelentkezni a megadott időpont előtti héten csütörtökig lehet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Megszakítás