Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyárra elkészül a Kakasszék-Orosháza közötti kerékpárút

Nyárra készül el a Kakasszéket és Orosházát összekötő kerékpárút, összesen több mint három és fél kilométer hosszú szakaszon. Jelenleg a nyomvonal kialakítása, valamint a kerékpárút alapozása folyik.

Júniusra készül el a Békés és Csongrád megyét szimbolikusan is összekötő Kakasszék és Orosháza közötti kerékpárút. Az út teljes hossza 3525 méter. Az uniós szabványok szerinti 2 – 2, 5 méter széles kerékpárút forgalombiztonsági szempontból is kiemelten fontos, hiszen a 47-es főúton és vonatsíneken is átvezet.

A kerékpárút létesítésére vonatkozó pályázatot még 2010-ben nyújtották be, de az egyeztetésekkel és a közbeszerzési eljárással elhúzódott az idő. A végleges támogatói döntés csak 2011 júniusában született meg, a támogató szerződés pedig 2012. január 10-én lépett hatályba, a kivitelezővel a szerződés pedig január végén kötetett.

– 2010-ben a Hódmezővásárhelyi Kistérségi Társulás pályázatot nyújtott be a két település közti kerékpárút megépítésével kapcsolatban, amely csaknem 316 millió forint értékben fog megépülni, és a korábban várt 90% – os támogatás helyett teljes, 100%-os finanszírozottságú lett – mondta Szél István.

Az előkészítő munkálatokhoz 2012 végén kezdett hozzá a kivitelező a zöldnövényzet kiirtásával, a terület lőszermentesítésével, illetve a régészeti feltárásokkal. Jelenleg a nyomvonal kialakítása, valamint a kerékpárút alapozása folyik.

 

Megszakítás