Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyereséges a piac és a parkolási rendszer

Nyereséges a piac és a parkolási rendszer üzemeltetése. Utóbbihoz nagyban hozzájárult, hogy a parkoló automaták részleteit már nem kell törlesztenie a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft-nek.

A Városellátó Kft. nyereséggel zárta az első negyedévet a fizető parkolás üzemeltetésében. Tavaly nyáron letelt a parkoló automaták részleteinek törlesztése, amely negyedéves szinten 15 milliós bevételi kiesést jelentett. A bérleteladásból és parkolójegy-eladásból, valamint a pótdíjakból ebben az évben eddig 13, 5 millió forint folyt be, szemben a munkabérre fordított 5 milliós kiadással.

– Az elmúlt évben a parkoló automaták banki részletei leteltek. Az az 50 millió forintos kötelezettség, amely az elmúlt évben fennállt, idén már nem lesz, a parkolási bevételünk március 31-i állapot szerint 13,5 forint volt – mondta Magyar József, a Városellátó Kft. ügyvezetője.

A piac üzemeltetéséből származó bevételi forrásokat az áfa emelkedése ellenére változatlan összegű helypénzből, a piaci csarnok helyiségeinek bérleti díjából, a parkolás, valamint a nyilvános WC-k használati díjából befolyó összegek jelentik.

– A piac esetében az első negyedévben 6 millió forint volt a bevétel, a kiadás, amely a munkabérből, illetve a rezsiből tevődik össze: 2 millió. A rezsi a fűtés, illetve a villany kiadásait jelenti – mondta Magyar József.

A Városellátó Kft. vezetése bízik abban, hogy a Szabadság tér rehabilitációja kapcsán a piaccsarnok felújítását is mielőbb befejezhetik, mert az elmúlt években önerőből csak a tetőt sikerült felújítani.

Megszakítás