Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyílt nap a Klauzál utcai óvodában

A Klauzál utcai Óvoda is vendégül látta ma azokat, akik az intézmény korszerűsítése iránt érdeklődtek. A nyílt nap lehetőséget teremtett arra, hogy a szülők vagy az egykor ide járó gyerekek megszemléljék az utóbbi időszakban végbement fejlesztéseket.

A Klauzál Utcai Óvoda idén 120 éve nyitotta meg kapuit a susáni családok előtt és azóta is teljes kapacitással működik. Néhány évvel ezelőtt elvégezték az épület külső hőszigetelését, nyílászárócseréit, ám a korszerűsítést folytatni kellett. Erre teremtett jó lehetőséget a Településfejlesztési Operatív Program, amelynek keretében a többi önkormányzati létesítményhez hasonlóan a Klauzál utcán található is teljes egészében megújulhatott, 41 millió forintból.

– A felújítás az óvoda teljes egészét érintette. Tehát a vízvezetéket, a szennyvízvezetéket, a fűtésrendszert, a burkolatokat, a padló és a falburkolatokat, új mosdót kaptunk, gyönyörű csempékkel. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, mert nagyon boldogok vagyunk és nagyon örülünk. Mindent kimeszeltek és új bútorok is érkeztek – mondta Zélics Ágnes szakmai vezető.

A szülők és az egykor ide járó gyerekek ma nyílt nap keretében bepillantást nyerhettek a munkálatok menetébe és megtapasztalhatták a felújítás végeredményét.

– Nagyon régi óvoda ez már, még az én gyerekeim is ide jártak, a kicsik anyukája. Most nagyon örülök neki, hogy így megszépült az óvoda, és örömmel jövök a gyerekekért. Szépek lettek a termek, a mosdók és az udvar is. Egy pár függönyt én is megvarrtam a gyerekeknek a csoportszobákba, ennyivel tudtam hozzájárulni a szépítéshez- mondta Balog Imréné.

A gyerekek már kedvükre berendezkedhettek, ugyanis idén szeptember végén birtokba vehették a felújított és megszépített óvodát. Átlagban 70 kisgyermekről gondoskodnak itt az óvópedagógusok, de most közel 100-an járnak ide, mert a Tornyai János utcai óvodát még újítják.

Megszakítás