Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyílt nap keretében mutatkozott be a Mezőgazdasági Kar

Bemutatták a következő tanév képzési formáit az SZTE Mezőgazdasági Karának Nyílt napján. A tanulmányi osztály vezetője a jelentkezés módjáról, a hallgatók pedig a helyi diákéletről és a Hallgatói Önkormányzat által nyújtott lehetőségekről beszéltek az érdeklődőknek.

Nyílt napra várta leendő hallgatóit az SZTE Mezőgazdasági Kara. A programon bemutatták a 2014/2015-ös tanévben induló alapképzéseket, illetve a felsőoktatási szakképzéseket. A mezőgazdasági mérnöki, illetve a vadgazda mérnöki képzésbe 100 hallgató kerülhet az államilag finanszírozott helyek valamelyikére abban az esetben, ha legalább 260 pontot szerzett.

Állattenyésztő mérnökasszisztens, kertészmérnök-asszisztens, mezőgazdasági mérnökasszisztens, vagy környezetgazdálkodási mérnökasszisztens pedig az lehet, aki minimum 220 pontot szerez a felvételi során. Itt egy-egy szakon 10 – 15 fő tanulhat az államilag finanszírozott helyeken. Az alapképzés ideje 6 + 1 félév, a felsőoktatási szakképzésben pedig 3 + 1 félévet tölthet a hallgató, ez idő alatt külföldi tanulmányokat is folytathat.

– A hallgatóknak lehetősége van Erasmus program keretén belül külföldön, akár több féléven keresztül is tanulni. Nemcsak a tanulmányaikat végezhetik ott, hanem a szakmai gyakorlataikat is, többek között Hollandiában, Németországban, Norvégiában, vagy akár Finnországban – mondta dr. Komarek Levente oktatási dékánhelyettes.

A nyílt napon a kollégiumi elhelyezés feltételei is szóba kerültek.

– Minden egyes hallgató, aki a karra felvételizik, elhelyezést nyerhet. Minden hallgató számára akkor is tudunk kollégiumi elhelyezést biztosítani, ha a régióból kerül a karra. A HÖK a szociális támogatásokban tud segítséget nyújtani, emellett kari illetve kollégiumi rendezvényeket biztosít a hallgatók számára – tette hozzá dr. Komarek Levente.

A diákélet helyi eseményeiről a Hallgatói Önkormányzat képviselői adtak tájékoztatást a következő tanév gólyáinak.

Megszakítás