Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyílt napot tartott a mezőgazdasági kar

Az egyetem lehetőségeit egy kis kar családias környezetével kínálja a SZTE Mezőgazdasági Kara azoknak, akik az agráriumban képzelik el jövőjüket. A leendő hallgatóknak és érdeklődőknek pénteken nyílt napot tartott a vásárhelyi intézmény.

A felsőoktatásba való jelentkezés március 1-ig tart, így az SZTE Mezőgazdasági Kara a még bizonytalan diákokat várta a pénteki nyílt napra. A tapasztalat azt mutatja, hogy sok leendő hallgató az utolsó pillanatra hagyja a döntést.

– Amiatt jönnek még érdeklődők, mert nagyon hosszú ideig bizonytalanság volt a jelentkezések és a finanszírozás, valamint a férőhelyek tekintetében. Sok minden azóta már tisztázódott és a legkorrektebb válaszokat igyekszünk megadni az érdeklődőknek – mondta Bodnár Károly dékán. 

A kar az idén 150 férőhelyet tudott meghirdetni az alapképzésben, ami jóval több a tavalyinál.

– Képzésünkben két alapvető szakot, a mezőgazdasági mérnök és a vadgazda mérnök képzéseket emelném ki. Mindazoknak ajánljuk, akik már gazdálkodnak, vagy saját vállalkozást szeretnének, esetleg alkalmazottként társas vállalkozásánál szeretnének elhelyezkedni. Az intézmény az agrárium mellett egyéb területen is kínál elhelyezkedési lehetőségeket – tette hozzá Bodnár Károly.

A vidéki fiatalokat sok esetben szüleik is elkísérték azért, hogy lássák, milyen körülmények várják gyermekeiket a vásárhelyi karon. Számukra a kollégiumot és az egyéb infrastrukturális lehetőségeket is bemutatták.

Megszakítás