Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyilvános a helyi adóval tartozók névsora Hódmezővásárhelyen

A jogszabályok szerint nyilvánosságra hozta a hódmezővásárhelyi önkormányzati adóhatóság a helyi adóval tartozók névsorát. A város honlapján elérhető jegyzékben azon cégek és magánszemélyek neve és tartozása tekinthető meg, akik a törvényben meghatározott határidőt követően közel két héttel sem fizették be a helyi adót, de nem kértek fizetési halasztást, vagy részletfizetési lehetőséget sem.

A jogszabályok szerint nyilvánosságra hozta a hódmezővásárhelyi önkormányzati adóhatóság azon cégek és magánszemélyek névsorát, akik a törvényben foglalt március 19-i határidőt követően közel két héttel sem fizették be a helyi adókat, de nem adtak le fizetési halasztásra, vagy részletfizetésre vonatkozó kérelmet sem. A város honlapján, a ../exchweb/bin/redir.asp?URL=http:/www.hodmezovasarhely.hu/www.hodmezovasarhely.hu címen az infobox menüpontból elérhető jegyzék 2156 helyi adóval, azaz építmény-, telek-, és iparűzési adóval, valamint 608 helyi gépjárműadóval tartozó cég és magánszemély nevét, valamint a tartozásuk mértékét tartalmazza. Az adózók tartozása összesen 78.380.308,- forint, melyben a helyi adó 62.134.973- forintot, míg a gépjárműadó 16.245.335,- forintot tesz ki.

A jegyzék alapján megállapítható, hogy mind a tartozók számát, mind a tartozás mértékét tekintve a tavalyi évhez képest erőteljes csökkenés tapasztalható. A 2011. év szeptemberében még mintegy 5200 adózó nem tett eleget a törvényben meghatározott kötelezettségének, tartozásuk mértéke pedig meghaladta a 150 millió forintot. Az elsőfokú adóhatóság vezetője, dr. Korsós Ágnes ekkor jelentette be, hogy néhány nap türelmi időt követően nyilvánosságra hozza a tartozók listáját. A nyilvános jegyzék végül 3708 nevet tartalmazott összesen 112 milliós elmaradással, ami alig egy hónap alatt közel felére csökkent, majd az év végére 995 adózóra és összesen 47.495.000,- forintos tartozásra apadt.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is azonnal kikerülnek a jegyzékből azok az adósok, akik rendezik elmaradásukat, vagy fizetéskönnyítési kérelmet adnak be az önkormányzati adóhatósághoz.

A helyi adóval tartozók névsorát megtekintheti ../oldalak/helyi-adotartozassal-rendelkezok-7323itt.

Megszakítás