Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyolc órán át kosárlabdáztak a diákok

Nyolc órát kosaraztak a csapatok egyhuzamban a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A sportrendezvényen, amelynek célja a kosárlabda sport megszerettetése volt, közel 120 gyermek vett részt.

A Varga Tamás Általános Iskolából, a Szent István Általános Iskolából, valamint a Bethlen Gábor Gimnáziumból egy-egy csapat, a Németh László Gimnáziumból és a házigazda Lisztből pedig két-két csapat vett részt a 13-14 éves korosztály számára meghirdetett nyolcórás kosárlabdázáson. A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában immáron hatodik alkalommal megrendezett sporteseményen egy tanári csapat is játszott, a rendezvényt  elsősorban a játék öröme, valamint a sportág megszerettetése hívta életre.

– Teljesen mindegy, hogy milyen sportágat reklámozunk. Aki részt vett benne, akár pedagógus kollégák, akár testnevelők, látni rajtuk azt az örömöt, hogy mindenki ugyanazért az örömért játszik, hogy kosarat dobjunk – mondta Csorba László szervező.

A csapatok 20-20 percet játszottak a nyolc óra alatt egymást váltva, így volt, aki 1 óra 40 percet, volt, aki két órát kosarazott. A rendezvényen közel 120 gyerek játszott, talán közülük kerülnek majd ki a jövő kiemelkedő kosaras egyéniségei.

Megszakítás