Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Nyolcsávos futópálya a stadionban

Átadták a felújított, nyolcsávos rekortán futópályát Hódmezővásárhelyen, a városi stadionban. A 184 millió forintos fejlesztéshez az Atlétika Szövetség 153 millió forinttal, az önkormányzat pedig 31 millió forinttal járult hozzá annak érdekében, hogy a pálya nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas legyen. 

Az elmúlt években több 100 millió forintot fordított a hódmezővásárhelyi önkormányzat a városi stadion felújítására és más sportfejlesztésekre. A stadionban lévő futópálya felújításáról 1,5 évvel ezelőtt kezdtek tárgyalni a Magyar Atlétikai Szövetséggel, akik partnerként beszálltak a fejlesztés finanszírozásába. A több mint 180 millió forintos beruházásból 153 millió forintot a szövetség állt.

– Annak érdekében, hogy a fiatalok télen is zavartalanul focizhassanak, befedjük a műfüves pályát. Ez szintén 180 millió forintba kerül, melynek 30 százaléka önkormányzati forrás – mondta Almási István polgármester az avatási ünnepségen. 

Tervezik még a lelátó lefedését és a bejárat felújítását, valamint új beléptető-rendszer kiépítését – tette hozzá Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok. 

Megszakítás