Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Októberre megújul az Agrárcentrum

A végéhez közeledik az Agrárcentrum felújítása Hódmezővásárhelyen. A Petőfi utca 6. szám alatti épület nagy része a Csongrád Megyei Kormányhivatal pályázati támogatásából szépül, de az önkormányzat saját forrást is felhasznált, hogy a régi létesítmény kívül és belül is megújuljon.

Az Agrárcentrum külső felújításánál fontos szempont volt az eredeti homlokzat megőrzése. A Csongrád Megyei Kormányhivatal kezelésébe került hódmezővásárhelyi épület energetikai korszerűsítésére pályázati forrásból közel 150 millió forintot költöttek.  Többek között megújult a hőszigetelés, a tetőszerkezet, kicserélték a nyílászárókat.

– Az önkormányzat saját forrásból a tető egy részének javítását fedezte, mert a pályázatból nem futotta a teljes szerkezetre. A falak vízszigetelése szintén önkormányzati támogatásból valósult meg. A vizesblokkok felújítása is fontos volt.  A biztonsági rendszerek is korszerűbbek lesznek, a riasztó, a tűzjelző és a villámvédelem – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

A pályázati rész kivitelezése július végére fejeződik be, az önkormányzati munkákkal szeptemberben készülnek el. Az ügyfélfogadás a felújítás alatt is zavartalan. Az Agrárcentrumban az állatorvosi hivatal, a Gazdasági Egyesület, a Gazdakör, a földhivatal, és az udvarban a Cigány Kisebbségi Önkormányzat működik.

Megszakítás