Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Októbertől tart vízóra leolvasást az Alföldvíz Vásárhelyen

Az Alföldvíz logójával ellátott egyenruhát viselnek, és kérésre fényképes igazolványt is bemutatnak azok a vízóra-leolvasók, akik Vásárhely új Víziközmű-szolgáltatójának megbízásából keresik fel a fogyasztókat. Az első leolvasások októbertől várhatók.

Szeptember elsejétől az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. vette át Hódmezővásárhelyen a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. szerepét. Augusztus végén közös leolvasásokat tartott a két cég, az így kiállított számlákat még a Zsigmondy felé kell törleszteniük a fogyasztóknak. Szeptemberre viszont már átlagszámlákat kapnak az Alföldvíztől a vásárhelyiek, amelyeket október közepén kapnak meg a felhasználók, hiszen a vízóra leolvasások csak a jövő hónapban kezdődnek el.

– Nálunk alapvetően féléves leolvasás történik, emiatt sok kalkulációt, számítást végeztünk, így nem okoz problémát az átlag-számlák beállítása a felhasználóknak – mondta Mihály Tamás, a cég ügyfélszolgálati osztályvezetője.

Havonta viszont bárki személyesen, telefonon vagy interneten is bediktálhatja a vízórája állását.

– Lehetőséget biztosítunk a havonkénti mérőállás-bejelentésre, viszont azt kérnénk a felhasználóktól, hogy ezt jelezzék ügyfélszolgálatunkon. Ehhez regisztráció szükséges és akkor meg tudják tenni minden hónap 10-e és 20-a között – tette hozzá Mihály Tamás.

A félévenkénti leolvasások miatt fokozottabban kell viszont figyelni a meghibásodásokat, mert kontroll nélkül észrevétlenül is nagy mennyiségű víz szivároghat el.

A társaság arról is tájékoztatást adott, hogy a korábban a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt.-nél dolgozó vízóra-leolvasók járnak majd ki a vásárhelyi otthonokba, akik most az Alföldvíz logójával ellátott egyenruhát viselnek, és fényképes igazolvánnyal is rendelkeznek – ennek bemutatását kérhetik a fogyasztó, így el lehet kerülni az esetleges visszaéléseket.

Az Alföldvíz ügyfélszolgálata a Szántó Kovács János utcán a volt vízmű ingatlanában üzemel, de továbbra is működik az ügyfélszolgálat a korábbi helyén a Polgármesteri Hivatalban is.

 

Megszakítás