Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Olvasókörök a Mezővári óvodáért

A Tarjáni és a Sóshalmi Olvasókör is csatlakozott az önkormányzat felhívásához és adományaikkal támogatják a Mezővári óvoda építését – jelentették be Hegedűs Lajos és Molnár Ernő, a civil szervezetek elnökei. Az arató ünnepségeik bevételével járulnak hozzá a nagyszabású beruházás megvalósításához. Másokat is arra bíztatnak, hogy segítsék a magyar lakta települést Ukrajnában.

Amikor a vásárhelyi delegáció Mezőváriban járt, kiderült: a helyi óvoda épülete nagyon rossz állapotban van. A nyílászárók nem szigetelnek, cserépkályhával fűtenek, amelynek repedéseit szilvalekvárral tömték be, és az udvari játszótér is nagyon elavult. Ezért a hódmezővásárhelyi önkormányzat még májusban gyűjtést indított. Hegedűs Lajos, a Tarjáni Olvasókör elnöke már többször járt Ukrajnában, az ottani körülményeket ismerve, úgy döntöttek: támogatják az óvoda építését.

–         A családok, átszámolva, 12-13 ezer forintból élnek, hihetetlen körülmények között. Az önkormányzat elindította a gyűjtést, melyhez csatlakozunk, hiszen ez egy nemes kezdeményezés – mondta Hegedűs Lajos.

A Tarjáni Olvasókör a közeljövőben esedékes arató ünnepségének bevételét ajánlja fel, ahogyan a Sóshalmi Olvasókör is. Ez szervezetenként 100 – 100 ezer forintos támogatást jelent.

–         Mi is átérezzük ennek fontosságát, hiszen a háború sújtotta ukrajnai magyarok sokat szenvednek amiatt, hogy békétlenség van az ország területén. Úgy gondoljuk, szükség van a segítségünkre – mondta Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke.

Molnár Ernő a város többi civil szervezetét is arra kérte, hogy lehetőségük szerint támogassák az új óvoda építését.

Megszakítás