Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Olvasókörök felújítása, új olvasókör építése Új-Kishomokon


A projektről

Magyarország Kormánya Hódmezővásárhely városban székhellyel vagy telephellyel rendelkező, már működő olvasókörök épületének, felújítását, korszerűsítését, kibővítését, átalakítását, illetve egy új olvasókör építését 135,9 millió Ft-tal támogatja a helyi közösségek erősítése érdekében. A támogatás kedvezményezettje Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A cél, hogy a helyi pályázatot benyújtó szervezetek projektjük megvalósításával hozzájárulnak Hódmezővásárhely város népességmegtartó képességének erősítéséhez az innovatív, kreatív és szolidáris közösségi kezdeményezések által, amelyek hozzájárulnak a városban élő lakosság életminőségének javításához, a városi közösség szabadidős tevékenységének fejlesztéséhez, a szabadidő tartalmas eltöltéséhez, valamint a közösségek közös együttlétének és aktivitásának növeléséhez. 

A támogatás intenzitása 100 %-os.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00817 projekt keretében megvalósul a Csúcsi, a Tarjáni, az Újvárosi Olvasókör felújítása és új olvasókör épül Új-Kishomokon.

A Hódmezővásárhely, Jókai u. 58 szám alatt található Csúcsi Olvasókör felújítása, korszerűsítése során megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje új műanyag, hőszigetelt ajtók és ablakok kerülnek beépítésre, kívül „aranytölgy”, belül fehér színben. Elkészül a padlástér utólagos hőszigetelése. A gázkonvektorok cseréjével megvalósul a fűtéskorszerűsítés, energiatakarékos, gazdaságosan üzemeltethető konvektorok kerülnek beépítésre. 

A Hódmezővásárhely, Királyszék u. 92. szám alatt található Tarjáni Olvasókör felújítása során megvalósul az oromfal javítása, a teljes épület villamossági felülvizsgálata, vezetékelések, kőműves helyreállítási és festési munkák, lámpatestek, berendezések felszerelése, szerelvények felszerelése, kapcsolószekrény beépítése, biztosító aljzatok beépítése, villámvédelmi rendszer tervezése, kiépítése, érintésvédelmi mérési jegyzőkönyv készítése, akadálymentesítés. Emellett parkoló is épül.

A Hódmezővásárhely, Visszhang u. 19. szám alatt található Újvárosi Olvasókör felújítása, korszerűsítése során megvalósul a nyílászárók cseréje, a tetődeszkázat javítása, felületkezelése, bádogozása. Az épület teljes elektromos hálózatát felülvizsgálják, akadálymentes mosdót alakítanak ki, parkolót építenek.

Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében a Szikes u., belterület 14308/22 helyrajzi számú ingatlanon egyszintes, alápincézetlen, nyeregtetős kialakítású, hagyományos szerkezetű, 182,80 m2 hasznos alapterületű új közösségi épület valósul meg. Az épület komplexen akadálymentesítetten kerül kialakításra. 

Az olvasókörök felújítása és az új olvasókör felépítése a tervek szerint 2022. szeptemberére valósul meg.


Sajtómegjelenések


Galéria

Az Új-Kishomokon megvalósuló új olvasókör látványtervei:

  • északi homlokzat (1)
  • felülnézet
  • Keleti homlokzat (1)
  • Nyugati homlokzat (1)
  • nyugati homlokzat2 (1)
  • Torony felöli látkép (1)

A felújításra váró olvasókörök

Hamarosan feltöltjük a fotókat.


Kapcsolat

Kapcsolattartó személy:

  • Molnárné Kőfalvi Ágnes
  • Email: kofalvi.agnes@hodmezovasarhely.hu
  • Telefon: +36706517295