Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Önerős járdaépítésre pályázhatnak Székkutason

Négy év alatt négy kilométer járda – ezt a célt tűzte ki annak idején a székkutasi képviselőtestület alakuló közgyűlésén. A járdák állapota a településen régi probléma, ezért a tavalyi évtől kezdődően a helyi önkormányzat mindent megtett a javítás érdekében, és támogatta az önerős járdaépítést is.

A székkutasi képviselőtestület nagy gondot fordít a település járdáinak karbantartására, kiépítésére. Így nemcsak azokon a területeken újultak meg a járdák, amelyek az önkormányzat hatáskörébe tartoznak, hanem az önerős járdaépítésnek köszönhetően a lakosok is építhettek járdát házaik előtt.

2011-ben 28 ingatlan előtt készültek el a járdák Székkutason,  700 ezer forint értékben, amelyhez az önkormányzat biztosította az alapanyagot, az ott lakók pedig a munkát végezték el. A program idén is folytatódik. 

– Ebben az évben közel 50 háztartásról van szó, ahol 1,6 millió forintnyi az az igény és lehetőség, amelyre a székkutasiak pályázhatnak. Figyeltünk arra is, hogy akikre tavaly nem jutott sor, azok idén pályázhassanak.

A programnak köszönhetően a két év alatt 80 ingatlan előtt újul meg, vagy kerül kijavításra a járda. Emellett az önkormányzat is végzett járdafelújításokat saját területein.

– A tavalyi évtől az önkormányzat folyamatosan elkezdte járdái felújítását. Ott is közel egymillió forint értékben újítottunk fel járdákat, amelyek az önkormányzat hatáskörébe tartoznak – mondta Szél István, Székkutas polgármestere.

Jelenleg a pósahalmi kerékpárút készül, amelyen a külterületen élők tudnak könnyebben, sár nélkül bejutni a faluba.

Megszakítás