Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Önkormányzati segítség otthona felújításához!

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt években jelentős mértékű támogatást biztosított a társasházak felújításához, most a családi házban élők számára is szeretnénk segítséget nyújtani!

Létrehoztunk egy 40 millió forintos alapot, amelyből a magáningatlanok, elsősorban a családi házak energia-megtakarítást eredményező felújítását segítjük egy költség és kamatmentes, rendkívül kedvező feltételű visszafizetendő támogatással!

A támogatást a családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, így a nyílászárók cseréjére, a lakóházak hőszigetelésére és a fűtési rendszer korszerűsítésre lehet igényelni.

A költség és kamatmentes kölcsön mértéke családonként 400.000,- Ft-ig terjedhet, a visszafizetés határideje legfeljebb 5 év.

Ha egy gyakorlati példát tekintünk: amennyiben valaki 200.000 forint összegű támogatást vesz igénybe, a maximális 5 éves futamidőre, akkor havi 3.335 forintos törlesztésről beszélünk, garantáltan költség és kamatmentesen, változatlan összegű havi részletekben fizetve. A támogatás a fűtési költségek csökkenésével rövid időn belül megtérülhet!

A pályázónak a tervezett beruházás költségvetésének 30 százalékával rendelkeznie kell.

Fontos továbbá, hogy az önkormányzat helyi adórendelete szerint a hódmezővásárhelyiek a lakóingatlanok homlokzat-felújítása esetében annak értékéig, de legfeljebb 5 évig adókedvezményben, vagy mentességben is részesülhetnek.

Pályázni hódmezővásárhelyi családi házakra lehet, de ebbe a körbe tartozik természetesen Szikáncs, Kútvölgy, Batida és Erzsébet is.

A pályázat benyújtásának feltételeiről bővebb felvilágosításért és pályázati nyomtatványért forduljanak a Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport munkatársaihoz, a Polgármesteri Hivatal földszint 8. számú irodájában.

A pályázati adatlap, és a tájékoztató letölthető innen is.

A pályázati adatlapokat a Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport munkatársainál, a Polgármesteri Hivatal földszint 8. számú irodájában lehet leadni.

Megszakítás