Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Idén először ülésezett az Operatív Stáb

covid19

 

A rendőrség részéről elhangzott, hogy jelenleg 84 fő tartózkodik hatósági házi karanténban. A szilveszter alatt szerencsére nem volt sem tűz, sem petárdabaleset. Naponta 5-10 üzletet ellenőriz a rendőrség a védelmi intézkedések, a maszkhasználat betartására vonatkozóan.
 
Szilágyi Zsolt a közterület-felügyelet részéről elmondta, hogy az ünnepek alatt semmi rendkívüli nem történt. A piaci napok közül most sok kimaradt, de amikor volt piac, csak néhány személyt kellett szóban figyelmeztetni dohányzás, illetve a maszk szabálytalan használata miatt.
 
Megnyugtató, hogy sem a Polgármesteri Hivatalon belül, sem a Kapcsolat Központ intézményeiben nincs új igazolt fertőzés. Bálint Gabriella arról számolt be, hogy csendesen teltek az ünnepek, beteg kolléga alig van. Mind a Csodaház, mind a bölcsődék szép létszámmal tudnak kezdeni. A Kovács-Küry Időskorúak Otthonában néhány lakó van elkülönítve légúti tünetek, hőemelkedés miatt. Elhangzott, hogy kérni fogják a szociális területen dolgozókra a szűrést, illetve ezen a területen dolgozó alkalmazottak a mai napon jelentkezhetnek, amennyiben szeretnének védőoltást kapni.
 
Borsiné Csontos Ilona elmondta, hogy az óvodákban teljes dolgozói létszámmal kezdenek, a védőoltással kapcsolatban ők még nem kaptak információt.
 
A hajléktalanszállót is elkerülte a vírus, számolt be Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Igazgatója, viszont három új jelentkezőjük is volt ma reggelre.
 
Bár most az Operatív Stáb orvos tagjai részéről nem kaptunk újabb információt, összefoglalva elmondható, hogy viszonylag nyugodt a helyzet a városban. A készülő oltási terv szerint legelőször az egészségügyi, illetve a szociális területen dolgozók kaphatnak védőoltást a koronavírus-megbetegedés ellen. Bízunk benne, és hangsúlyozzunk, hogy ezen a területen dolgozóknak kiemelten fontos felvenni a védőoltást abból a szempontból is, hogy sok emberrel – és a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett emberekkel – kerülnek kapcsolatba, így az ő beoltásuk ezeknek a csoportoknak a védelmét is szolgálná.
 
A halálozások számában az utóbbi időben országos szinten csökkenést tapasztalhattunk. Jelenleg stagnál ez a mutató, de továbbra is fontos helyi szinten is az elővigyázatosság, és indokolt a védelmi intézkedések, a maszkhasználat betartása az előírt helyeken, az üzletekben, illetve az utcán az iskolák, óvodák, az üzletek bejárata környékén és a parkolókban. Kérjük ebben továbbra is felelős együttműködésüket!
Megszakítás