Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Orbán Viktor: győztünk, nagyon győztünk!

Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási (EP-) győzelmét a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a budai Millenáris Parkban. Mint mondta, a most megválasztott EP-képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, „ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik”.

A kormányfő azután tartott beszédet – a mandátumot szerzett kormánypárti EP-képviselőjelöltek gyűrűjében -, hogy kiderült: a Fidesz-KDNP a szavazatok 51,49 százalékával megnyerte a vasárnapi EP-választást, az előzetes adatok szerint 12 mandátumot szerzett az EP-ben.

A szimpatizánsok előtt szónokolva a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, vagyis arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez.

Három a magyar igazság, megvan a második – fogalmazott Orbán Viktor, utalva az áprilisi országgyűlési és a mostani EP-választási győzelmükre.

„Büszkék lehetünk arra is” – folytatta -, hogy a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is bejutott az EP-be, így minden eddiginél erőteljesebben lesz képviselhető Brüsszelben a magyar nemzet.

A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy hat közép-európai országból Magyarországon volt a legmagasabb a részvételi arány.

EP-képviselőinknek – mint a magyarok előretolt helyőrségének – az lesz a dolga, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, kiálljanak az érdekeikért, és hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját, mondják el: a magyarok egységesek, és az egység erejével újra elutasították a szélsőségeket, legyen azok akár jobb-, akár baloldaliak – fejtette ki Orbán Viktor.

Az is a dolguk lesz – mondta -, hogy „figyelmeztessék az uniós intézményeket: nem szabad olyan útra tévedni, amely ellentétes a mi közös kultúránkkal és az európai keresztény civilizáció közös értékeivel”.

Az EP-képviselők teendői közé sorolta továbbá a rezsicsökkentés, a magyar föld, a méltányos közteherviselés, és általában véve Magyarország, a magyarok érdekeinek megvédését.

„Köszöntöm a harcba indulókat! Gratulálok minden megválasztott képviselőnek, tekintet nélkül arra, melyik párt színeiben indult!” – mondta a kormányfő, aki egyúttal azt kérte a megválasztott politikusoktól, Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat.

„Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk. Soha ne feledjék: Magyarország az első. (…) Mi, magyarok csak együtt, egységben lehetünk sikeresek. Ha ezt megszívleljük, újra naggyá tehetjük Magyarországot. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta szavait Orbán Viktor.

(MTI)

Megszakítás