Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ormos Zsuzsanna kapta a Pro Urbe kitüntetést

pro_urbe

 

Ünnepi díszközgyűlésen adták át pénteken Ormos Zsuzsanna pedagógusnak, képzőművésznek Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése nevében a Pro Urbe – A Városért kitüntetést. Ezt a rangos elismerést olyan ember kaphatja, aki tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a város szellemi értékeinek növeléséhez.

Ormos Zsuzsanna 1969-2007 között volt az akkori 602. Ipari Szakmunkásképző Intézet pedagógusa, ahol porcelánfestő, korongos és gipszes tanulóknak szakrajzot és művészettörténetet tanított. Szinte egyedülálló pedagógiai rátermettségével, szakmai tudásával és erkölcsi alapjaival olyan mély benyomást tudott gyakorolni diákjaira, ami meghatározta sokuk további életútját. Közel 40 évnyi pályafutása alatt kezei közül számtalan, jelenleg is alkotó festő, grafikus, író, költő, iparművész öregbíti Hódmezővásárhely hírnevét. Munkássága ma is töretlen, közreműködött a Hódmezővásárhely ipari szakképzésének története című könyv írásában, grafikáival segítette több irodalmi kiadvány megjelentetését. Önálló kiállításaival jelenleg is aktív résztvevője a város kulturális életének.

Ormos Zsuzsanna az ünnepi eseményen úgy fogalmazott: talán még soha nem érte akkora meglepetés mint abban a pillanatban, amikor megtudta, hogy idén ő kapja a Pro Urbe díjat. Köszönetet mondott a családjának, és azoknak, akik őt az elismerésre ajánlották. A tanárnőt Borsos Annamária és Zoltán Péter művészek köszöntötték előadásukkal.

A díszközgyűlés kezdetén a megjelentek Szappanos Anna, a Bethlen gimnázium tanulójának szavalatát hallhatták.

 

pro_urbe

 

pro_urbe

 

pro_urbe

 

pro_urbe

Megszakítás