Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Országos második helyezést ért el a vásárhelyi fodrász tanuló

A Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézményének tanulója lett a második a Magyar Országos Iparszövetség által rendezett fodrász versenyen, férfi divat szárítás kategóriában. Dzadik Damján Bennót a nagyszabású megmérettetésre Meszlényi Tamásné és Cseh István mesterfodrászok készítették fel.

A Magyar Országos Iparszövetség Mikulás napja környékén rendezi meg minden évben nagyszabású, több száz fős fodrász versenyét, amelyen idén is jól szerepeltek a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézményének diákjai.

– Két tanítványom is elindult. Az egyik egy volt tanítvány, aki kolleganőm lesz, a másik pedig Benno, aki nagyon sikeres lett, mert férfi szárításból második helyezést ért el –mondta Meszlényi Tamásné gyakorlati oktató.

A másodéves Dzadik Damján Bennó a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola korszerű tanműhelyében készült élete első szakmai megmérettetésére.

– Ez volt az első versenyem, kicsit izgultam, vagy nem is kicsit. Jó volt, tetszett! Erős volt a mezőny, a többi versenyző, főleg az a lány, aki megnyerte- mondta Dzadik Damján Bennó.

Mesterei szerint a vásárhelyi tanuló szorgalmas gyakorlásának köszönhető, hogy ilyen jól vette az akadályokat és az egyik legjobb férfi frizurát szárította.

– Egy divat frizura született, amely megjelenhetne a divatlapokban, menedzserek hordhatják, csak ennek egy művésziesebb változatát készítettük el –mondta Cseh István gyakorlati oktató.

Az elért eredmény az iskola megítélése szempontjából is fontos jelentőséggel bír.

– Azt gondolom, hogy minden egyes siker egy újabb lépés ahhoz, hogy fiataljaink, akik Vásárhelyen vagy a környéken a szépészeti szakmában gondolkodnak, rájöjjenek arra, hogy itt Vásárhelyen nagyon jó lehetőségek vannak. Nagyon jó felkészült tanárok, és nagyon jó eszközpark várja őket – mondta Hegedűs Zoltán a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola megbízott vezetője.

A magas színvonalú szépészeti szakképzés idén szeptemberben indult el Vásárhelyen, melynek keretében a diákok vadonatúj fodrászműhelyben sajátíthatják el a szakmai fogásokat.

Megszakítás