Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Országos Szépíróverseny volt az Aranyossy Napok keretében

Az Országos Szépíróverseny megyei fordulója zajlott pénteken az Aranyossy Ágoston Általános Iskolában. A gyerekeknek szöveget kellett másolniuk, melynek során fontos volt a pontos helyesírás és az esztétikus íráskép.

Az Aranyossy Napok keretében megrendezésre kerülő Országos Szépíróverseny megyei fordulója az első országos felfutású verseny, amelyet a Tehetségeket Segítő Tanács írt ki.

15 intézményből, az iskolai fordulók győztesei, összesen 79 diák érkezett a megmérettetésre első osztályosoktól, tizenegyedik évfolyamosokig, hogy bizonyítsák tehetségüket a szépírás terén.

– Korosztályuknak megfelelő másolandó szöveget kapnak. Nagyon sok szempontrendszer van, hogy hogyan kell ezt kiértékelni. Minden számít, ami az írásképpel, a helyesírással, a pontos írással kapcsolatos, illetve ezen kívül a küllem, a szépség is – mondta Szabó Gáborné, igazgató.

A zsűri tagjait a benevezett intézmények felkészítő tanárai alkották, de az elért eredményeket Budapesten is értékelik majd. A verseny végén a résztvevők helyezéstől függetlenül emléklapot és ajándékcsomagot kaptak. A győztesek az országos versenyen képviselhetik majd iskoláikat.

Megszakítás