Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Összefogás a rászoruló gyermekekért

Egy város erejét nem a lakosságszáma, vagy a gazdasági teljesítőképessége határozza meg igazán, hanem, hogy az ott élők közösséget alkotnak-e, és képesek-e összefogni, együttműködni, képesek-e egymást segíteni – mondta el Almási István pénteki sajtótájékoztatóján. A polgármester bejelentette: a város idén is gyűjtést szervez, hogy 1100 rászoruló kisgyermek kapjon nyáron is minden nap ebédet. 

– Összefogásra, együttműködésre szeretném hívni a vásárhelyi polgárokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat, cégeket és gazdasági társaságokat annak érdekében, hogy a rászoruló hódmezővásárhelyi kisgyermekeknek az előző évekhez hasonlóan, idén is biztosítani tudjuk az étkeztetést a nyári szünetben. Az elmúlt években példamutató összefogás valósult meg, amelynek köszönhetően a leginkább rászoruló családok gyermekeinek nyaranta ebédet adhattunk, sőt, a tavalyi évben, a rekordösszegű, mintegy 12 millió forintot kitevő felajánlásokból még a szeptemberi beiskolázást is segíteni tudtuk 10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal – mondta el sajtótájékoztatóján Almási István.

A polgármester kifejtette: az idei évben 1100 hat és tizenkét éves kor közötti kisgyermeknek szeretnének 44 napon keresztül, június 17 napjától  augusztus 15 napjáig ebédet biztosítani.

– Ők azok, akik a leginkább rászorulnak a város, a közösség támogatására.  A tanév folyamán segítjük őket ingyenes étkeztetéssel az iskolákban, a nyári szünetben azonban az iskolával együtt számukra ez a lehetőség is szünetel – emelte ki Almási István.

A pénzbeli felajánlásokat a 11600006-00000000-63140053 bankszámlaszámon gyűjti a város, de a támogatást a Polgármesteri Hivatal házipénztárában is be lehet fizetni. A bankszámlára történő fizetés, vagy átutalás során a megjegyzés rovatban kérjük, tüntessék fel: GYERMEKÉTKETETÉS

– 1100 kisgyermeknek gyűjtünk, akik függetlenül attól, hogy nagy, vagy kisebb családban élnek, egy, vagy két szülő neveli őket, mely városrészben laknak, vagy melyik iskolába járnak, számítanak a város támogatására, a közösség segítségére. Azt gondolom, egy város erejét nem a lakosságszáma, vagy a gazdasági teljesítőképessége határozza meg igazán, hanem az, hogy az ott élők közösséget alkotnak-e, és képesek-e összefogni, együttműködni, képesek-e egymást segíteni. Mi hódmezővásárhelyiek az előző években megmutattuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra. Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy az idei évben is segítsük a rászoruló gyermekeket – zárta gondolatait Almási István.

Megszakítás