Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Összekötik az erzsébeti és a csomorkányi utat

A 114 milliós fejlesztést egy több mint 60 milliós beruházás követi, amelyben öt erzsébeti utca és a helyi játszótér is megújul – hangzott el Erzsébeten, lakossági fórumon.

 

A Vidékfejlesztési Program forrásaiból nyert támogatást az Erzsébet és Csomorkány közötti útszakasz megépítésére a vásárhelyi önkormányzat – derült ki azon a lakossági fórumon, amelyet Lázár János országgyűlési képviselő, Hegedűs Zoltán alpolgármester, illetve Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tartottak Erzsébeten. A mintegy 114 milliós beruházáshoz a város 25 millió forinttal járul hozzá.

 

 

– Ez az útépítés lényegében azt jelenti, hogy Erzsébetet összekötik a Csomorkányi úttal. Ez egy nagyon nagy tartozásunk volt. A Csomorkányi útról át lehet menni most már Kútvölgyre is. Az a célunk, hogy ez a külterületi körgyűrű tovább bővüljön. Mikor a gazdákkal egy pár napja egyeztettem, ez is elhangzott, hogy nagyon fontos, hogy a közlekedés megoldott legyen. Legyen egy külterületi körgyűrű – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

A 114 millió forintos projekten belül egy 1677 méter hosszú, 4 méter széles útszakasz épül. A pályázat tartalmazza még egy erőgép, valamint egy gréder beszerzését is, így a jövőben a külterületi utak karbantartására is lehetőség lesz. Az erzsébeti részben további 62 milliós fejlesztést hajtanak végre. Öt utca burkolata újul meg, játszóteret is építenek, ahol felnőtteknek alkalmas fitneszelemek is helyet kapnak. A folyamatos fejlődés záloga egy megbízható, tapasztalt polgármester személye.

 

 

– Szeretném figyelmükbe ajánlani Hegedűs Zoltán alpolgármester kollégámat, akivel hosszú évek óta dolgozunk már együtt. A február 25-i választáson azt javaslom, hogy a város ügyét rá bízzák azért, mert van tapasztalata, megbízható, szavahihető, lehet arra építeni, amit mond. Nem káoszra és balhéra van szükség, hanem együttműködésre és fejlesztésekre – tette hozzá Lázár János.

 

 

Túl nagy az átmenő teherforgalom az Erzsébeti úton – hangzott el a fórumon egy lakossági panasz során. A Mezőhegyes-Tótkomlós-Hódmezővásárhely, valamint a Tótkomlós-Erzsébet-Hódmezővásárhely útszakaszok minősége is rossz – tette hozzá az országgyűlési képviselő, aki közölte, szorgalmazza az utak felújítását, valamint fontos, hogy tábla is jelezze, ott nem járhatnak nehézgépjárművek.

 

Megszakítás