Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Összevont tanévzáró értekezletet tartottak Székkutason

Szakmailag inspiráló volt a székkutasi óvodának, hogy egy éve a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda Óvodai Intézményegységéhez csatlakozott – hangzott el azon az összevont tanévzáró értekezleten, amelyet a tagintézmények pedagógusainak tartottak a településen.

Szakmai előadásokkal és beszámolókkal bővített tanévzáró értekezletet tartott Székkutason a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás általános iskolai és óvodai intézménye. A település óvodája és általános iskolája közel egy éve, 2011. júliusában került a kistérséghez.

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy a tanévzáró értekezletünket itt tartsuk Székkutason, azért, hogy a városi óvodákban dolgozó kolléganők is megismerjék a székkutasi óvodát és meglássák itt milyen körülmények között dolgoznak – mondta Molnárné Dobsa Magdolna óvodai intézményegység-vezető.

A székkutasi óvoda számára szakmai szempontból sokat jelentett az összevonás, inspirálóan hatott az ottani pedagógusokra. Egy nagyobb egység részeként már az első évben több szakmai képzésben és pályázatban vehettek részt.

– Számunkra ez elsősorban nagy szakmai kihívást jelentett. Eddig mi nem tartoztunk senkihez. Most bekerültünk egy olyan nevelőtestületbe, ahol a dinamikusság és az innováció a lényeg. Mi, az itt dolgozók 50 év fölöttiek vagyunk, most megmutathatjuk, hogy mi is képesek vagyunk a megújulásra. Szakmai tudásunkat fejleszthetjük, továbbképzésekben vehetünk részt. Sok útmutatást kapunk arra nézve, hogy a gyermekek fejlődését hogyan mérhetjük a beilleszkedéstől az iskolába indulásig – mondta Kecskeméti Károlyné, a székkutasi óvoda szakmai vezetője.

Az idei utolsó nevelőtestületi értekezleten a szakmai vezetők telephelyenként beszámoltak továbbképzéseikről, a gyermekek neveléséről, a statisztikai adatokról és a humánerőforrás aktuális helyzetéről. Ezzel egy időben az intézmény dadusainak gondozással és egészségneveléssel kapcsolatos előadásokat tartottak.

Megszakítás