Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Őszi Hetek Hódmezővásárhelyen

Idén is megrendezik az Őszi Heteket Hódmezővásárhelyen. Olyannyira kinőtte magát a rendezvény, hogy egész októberben minden a kultúráról szól majd. A programok közül a legrangosabbnak a vasárnap délben nyíló, 62. Őszi Tárlat ígérkezik. A képzőművészeti kiállítások mellett csak ezen a hétvégén számos színpadi produkció is várja az érdeklődőket.

Idén is a Diákok Őszi Tárlatával péntek délután kezdődik el az Őszi Hetek programsorozat a Németh László Gimnáziumban – jelentette be Kószó Péter. Hódmezővásárhely alpolgármester hozzátette: ezt követően, 18 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a mezővári és a vásárhelyi gyerekek rajzaiból nyílik kiállítás. Ez pedig azért érdekes, mert eddig közel 40 millió forint gyűlt össze a mezővári óvoda építésére. A hétvégén számos kiállítás lesz, a legnagyobb érdeklődésre mégis az Alföldi Galériában vásárnap délben nyíló, 62. Őszi Tárlat számíthat.

– Az alapító atyák – Galyasi Miklós, Almásy Gyula Béla, Szabó Iván, Kurucz D. István – sem gondolták volna, hogy Hódmezővásárhelyen olyan alapokra teszik a képzőművészeti kiállítást, amely a Velencei Biennáléval vetekszik. Valóban Európa egyik legrégebbi kulturális eseményéről van szó, amelyre méltán lehetünk büszkék – mondta Kószó Péter alpolgármester.

Az idei díjazottak a következő héten, Budapesten is megmutathatják alkotásaikat, így az Őszi Tárlat országos platformon is megjelenik.  Október első hétvégéjén azonban érdemes Hódmezővásárhelyen maradni, mert a sétálóutca igazi kavalkád hangulatot ígér.

– Most is megnyílik a kézműves vásár, melyen 121-en vesznek részt. Lesz népi ruhakészítő, bábkészítő, fafaragó, bútorfestő. Mindig próbálunk újabb és újabb kitelepülőket hívni, ezzel is szeretnénk a helyiek számára a különböző kézműveseket bemutatni – mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

A szombati gyerekprogramok: mesejáték, buborék show és élőzenés táncház. Este pedig a Magashegyi Underground lép majd színpadra. Vasárnap interaktív játszóház és aszfaltrajz-verseny várja a fiatalokat, a nagyobbakat pedig zászlóforgató és zászlódobáló csoport, valamint JaMese koncert. Az Őszi Hetek programsorozat október végéig tart.

Részletes porgram IDE KATTINTVA megtekinthető.

Megszakítás