Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Őszre megújul az Imre József utca

Teljes egészében megújul az Imre József utca. Jelenleg térkő felhasználásával új járdát építenek, de rövidesen a zöldterület is átalakítják. A kórház melletti forgalmas utca a Zrínyi utca hangulatában születik újjá. A munkálatok ideje alatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani.   

Két évvel ezelőtt újították fel az Imre József utca útburkolatát. Akkor az aszfaltköpeny mellé kiemelt szegélyeket és új csapadék vízelvezető rendszert is kapott az útszakasz. A fejlesztés nem zárult le, a napokban az útburkolatot övező területek rekonstrukciójával folytatódik a környezetrendezési program. Jelenleg kiselemes térburkolat felhasználásával új járdát építenek. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak.

– Félpályás útlezárásra kell számítani. Jelen pillanatban az Imre József utca városháza felöli oldalán készíti a kivitelező a járdát.

A beruházás augusztus 20-a után indult a bontási munkálatokkal. Jelen pillanatban a közművek feltárása zajlik, de a kivitelező a csapadékelvezetők kialakításával is elindult – mondta Szilágyi Tamás szakmai tanácsadó.

A fejlesztés teljes körű, így a zöldterület is átalakítják. A tervezők szándéka szerint a Zrínyi utca impozáns hangulatát követi majd az Imre József utca is. A kivitelezés során minden részletre, így a közvilágítás megújítására is odafigyeltek.

– Úgynevezett pásztorbotos kandeláberek kerülnek kihelyezésre, amelyek a Zrínyi utcán is funkcionálnak és a lakosság megelégedését szolgálják – tette hozzá Szilágyi Tamás.

A beruházás október közepén fejeződik be, addig folyamatosan félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek.  

Megszakítás