Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ösztöndíjakat osztott a vásárhelyi Rotary Klub

Összesen 600 ezer forint ösztöndíjat osztott ki a helyi Rotary Klub tizenhárom vásárhelyi fiatal között, akik azt további tanulmányaikra illetve sporttevékenységükre használhatják fel. A civil szervezet minden évben fontosnak tartja a hátrányos helyzetű, ám tehetséges és szorgalmas diákok megsegítését.

A Rotary Klub idén a Ginkgo Sas Hotelben rendezte meg az ösztöndíjak átadó ünnepségét, ahol 13 vásárhelyi fiatal 30 illetve 50 ezer forint értékű támogatást vehetett át a civil szervezettől.

– Én 50 ezer forintot kaptam, melyet angol emelt szintű nyelvvizsgára illetve, német középszintűre szeretnék fordítani. Ha ezt az összeget nem kaptam volna meg, akkor valószínűleg nem tudnám ezeket a kiadásokat finanszírozni, vagy legalábbis hosszú időbe telne, hogy összeszedjük az ezekre való pénzt, mondta Dékány Viola, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója.

A világszervezet vásárhelyi csoportja minden évben karácsony előtt szervezi meg azt az estet, ahol a legrátermettebb vásárhelyi fiatalok támogatásban részesülnek. A hosszú évek óta működő ösztöndíjrendszer segítséget nyújtott már egyszeri alkalommal, de olyanra is van példa, hogy egy tanuló rendszeresen kiérdemli. Ebben az évben összesen 600 ezer forintot osztott szét a Rotary Klub a tanulók között.

– A város középiskoláiból idén több mint 25 pályázat érkezett, és közülük kellett kiválasztani a legrátermettebbeket, legkiválóbbakat, és a hátrányos helyzetben lévő hallgatókat, akik több területen is kiváló eredményt mutattak fel, mint a tanulás, hiszen tanulmányi versenyeken vesznek részt, de akár a sport területén is sikeresek, mondta Czagány János a helyi Rotary Klub soros elnöke.

A Rotary Klub folyamatosan figyelemmel kíséri támogatottjai életét, így ezen az esten is azok a fiatalok szolgáltatták az ünnepi műsort, akikkel a tagságnak az elmúlt évek alatt sikerült jó kapcsolatot kialakítania. A civil szervezet mottója: amit tehetsz, az csepp a tengerben, de ez ad értelmet az életednek.

Megszakítás