Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ösztöndíjakat osztott a vásárhelyi Rotary

Nehéz anyagi körülmények között élő, kimagasló teljesítményt nyújtó középiskolás tanulók egyszeri ötvenezer forintos ösztöndíjakat vehettek át a Rotary Klub tagjaitól. A tehetséges fiatalokat Kenéz Heka Etelka könyvekkel jutalmazta.

Ösztöndíjakat adtak át a szerény körülmények között élő, de kiválóan teljesítő középiskolások számára. Az egyszeri 50 ezer forintos támogatásokat a beérkező pályázatok alapos mérlegelése után ítélték oda a Rotary Klub tagjai. A város valamennyi középiskolájából összesen 33-an jelentkeztek az ösztöndíjra. Anyagi okok miatt a 12 legnehezebb sorsú tehetség vehette át ünnepélyes keretek között tegnap este a támogatást.   

– Végignéztük a tanulmányi eredményeket, egyéb teljesítményeket. Az osztályfőnökök is véleményezték a gyerekeket, és a család anyagi helyzete is mérvadó volt. Olyan tehetséges fiatalok is pályáztak, akiknél volt anyagilag rászorultabb – mondta Hercegh Magdolna soros elnök.

A Rotary Klub vásárhelyi szervezete immár 13 éve segíti a tehetségeket nevelő családokat.

Idén Sajtos Máté, a Gregus Máté Szakközépiskola diákja is elnyerte a díjat kimagasló tanulmányi eredményének és jó magaviseletének köszönhetően.

– Van két nővérem és a szüleim elváltak, így ez elég nagy segítség a családomnak – mondta Sajtos Máté.

Kenéz Heka Etelka lovag, költő, énekművész karácsony alkalmából 150 db verses kötetet adományozott a Rotary Club Hódmezővásárhelyi Szervezetének jótékonysági célú további felhasználásra. A könyvekből az adventi vásárban adományokat gyűjtő Rotary Club tagok ajándékoztak a támogatók részére, valamint a Gingko Sas Hotelben megrendezett ösztöndíj-átadáson is ajándékoztak a diákoknak és az érdeklődőknek.

Megszakítás