Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Öt korszerű streetball pálya kialakítására nyert pályázatot a Kosársuli

Megújulhat a Hódtói Sportcentrum kosárlabda pályája, mert a Hódmezővásárhelyi Kosársuli pályázaton több mint 31,5 millió forintot nyert erre a célra. Az aszfaltos alap gumiborítást kap, lesz világítás és a régebbi palánkokat is lecserélik. A kivitelezéshez napokon belül hozzákezdenek, így már a nyáron ki is próbálhatják a sportolók a modern pályákat.

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez nyújtott be pályázatot a Hódtói Sportcentrumban lévő kosárlabda pálya felújítására, melyet meg is nyert. Ennek keretében összesen 31,5 millió forint állami támogatásban részesült, melyhez csupán 5% önrészt kellett hozzátenni. Az önkormányzat vállalta az 1 millió 600 ezer forint finanszírozását. A civil szervezet múlt héten írta alá a támogatási szerződést, így a munkák hamarosan megkezdődhetnek.

– Ez a hatalmas terület öt darab streetball pályát takar. Ez kap majd másfél centiméter vastagságú gumi, illetve műanyag borítást, ami teljesen balesetmentessé teszi a felületet. Sokkal egészségesebb lesz a pálya, hiszen védi az ízületeket és a csontokat, mely főleg a kisgyerekek esetében nagyon fontos. A pályázat keretében lesz világítás is, így késő estig lehet játszani. De tudunk vásárolni a jelenlegi palánkok helyett modern, új, szintén balesetmentes palánkokat is – mondta dr. Elek András, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület elnöke.

Jelenleg 140 12 év alatti gyerek kosárlabdázik Hódmezővásárhelyen. Nekik szervezték azt a nemrégiben befejeződött három hetes tábort is, melyen közel 100-an vettek részt. Számukra különösen fontos a biztonságos környezet, hiszen ők jelentik az utánpótlást. Ugyanakkor, ha jól felszereltek a pályák, akkor még nemzetközi versenyeket is lehet majd itt rendezni. Éppen ezért Fekete Ferenc sportért felelős tanácsnok megköszönte a sportvezető erőfeszítéséit.

– Bátran ajánlom a többi sportvezetőnek és sportklubnak, hogy kövessék példáját. Nagyon jó dolognak tartom, hogy a sport iránt elkötelezett vezetők nemcsak a gyerekekkel és versenyzéssel foglalkoznak, hanem próbálják megteremteni ennek a hátterét is – mondta Fekete Ferenc sportért felelős tanácsnok.

A Hódtói Sportcentrum kosárlabda pályái a tervek szerint a következő hetekben megújulhatnak, így a sportolók már ezen a nyáron használhatják őket.

Megszakítás