Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ötéves a hódmezővásárhelyi evangélikus óvoda

Öt évvel ezelőtt, 2007 nyarán a hódmezővásárhelyi evangélikus gyülekezet egy óvodával gazdagodott. Az Égbőlpottyant Óvoda idén ötödik születésnapját ünnepelte. Az ünnepi alkalmon igét hirdetett Gáncs Péter püspök és jelen volt Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelő asszony is.

Öt éves lett az evangélikus Égbőlpottyant Óvoda. Az elmúlt esztendők során a háromcsoportos óvodában több száz gyermeknek és családjaiknak beszéltek a Teremtőről és Jézus Krisztusról. Közülük 22 gyermek részesült a családi istentiszteletekena keresztség szentségében. Az óvoda meglévő hagyományait újakkal gazdagították az egyházi év figyelembevételével.

Az intézmény épülete és környezete is sokat épült, szépült. Három éve egy úszómedencét vehettek birtokba a gyermekek, most pedig igazi születésnapi ajándékként nyitotta meg kapuját püspöki áldással a parajdi bányából származó sótéglákkal kirakott sóbarlang és sóhomokozó.

– Hála Istenek ötödik éve itt, Hódmezővásárhelyen nagyon jól működik az Égbőlpottyant Óvoda. Valóban nagy meglepetés volt számunkra – ezt fejezi ki a neve is – mivel itt kicsi az evangélikusság. A gyermekek itt kapnak egy olyan teljes nevelést, ahol arra törekszünk, hogy  növekedjenek testben, lélekben, hitben, szeretetben. És ehhez nagyszerű munkatársi gárdát ismertem meg – mondta Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Vasárnap délelőtt a Szeremlei Sámuel Református Óvoda évnyitó ünnepségét is megtartották a Református Újtemplomban, ahol Majoros Istvánné lelkész hirdetett igét, aki Mózes első könyvéből József történetével igyekezett példát állítani a gyerekek elé. Az eseményen az intézmény óvodásai adtak műsort a hívekből és családtagokból álló közönségnek.

Megszakítás