Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ötnapos Szent István király ünnep

Idén öt napig, augusztus 19-23-áig tart Szent István király ünnepe és a XI. Bor- és Pálinkafesztivál Hódmezővásárhelyen. Többek között fellép a Vad Fruttik, a Belga, a UNITED, a Mary Popkids.

– Közel negyed évszázados hagyomány, hogy az önkormányzat augusztus 20-a alkalmából közös ünneplésre hívja a helyieket és a környékbelieket. A cél: egy kicsit elfelejtsük a mindennapi rohanást, megálljunk egy pillanatra és szórakozzunk – fogalmazott Almási István Hódmezővásárhely polgármestere.

Idén öt napig, augusztus 19-23-áig tart a városban Szent István király ünnepe, valamint a XI. Bor- és Pálinkafesztivál. Többek között fellép a Black Five, az R-GO, a UNITED, a Zagar és a Group ‘n’ Swing, a borfesztivál pódiumán zenél a Vad Fruttik, a Belga, a Kistehén, a Mary Popkids, az Anima Sound Sytem. Érdekesség, hogy a sétálóutcán nem csak a történelmi borvidékek mutatkoznak be, hanem sörkülönlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. Újdonság, hogy a borpódiumon neves szakemberek ismertetik meg az érdeklődőkkel a borfogyasztás kultúráját.

– Ez az ünnep sokat jelent Hódmezővásárhelynek. Augusztus 20-án Békés és Bács-Kiskun megyéből is érkeznek a városba szórakozni vágyók – jegyezte meg a polgármester.

Megszakítás