Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ötszáz palacsintát sütöttek a hajléktalanszállón

Paprikás krumplit készítettek és palacsintát sütöttek a zsombóiak a Badalik Bertalan Hajléktalan Szálló lakóinak, amelynek során a lakók és segítőik közösen főztek a konyhában, így a program nemcsak adományozást jelentett, hanem a közösségi kapcsolatteremtést is szolgálta.

Gyenes Csaba zsombói plébános, Guinness rekorder palacsintasütő és segítői ötszáz adag kakaós, fahéjas és lekváros palacsintát sütöttek a paprikás krumpli mellé a Badalik Bertalan Hajléktalan Szálló lakóinak Hódmezővásárhelyen. A szállóban élő 48 hajléktalanhoz most a zsombói polgármester és fia, a plébános, és az ottani iskola két tanára jöttek el, hogy segítsenek a palacsinták elkészítésében, és az alapanyagokat is nagyrészt a zsombóiak állták, akinek nagyon fontos a karitatív tevékenység.

– Minden jóérzésű ember számára azért fontos az adományozás, mert ki tudjuk magunkat helyezni a saját helyzetünkből, és beleélni mások helyzetébe. Ezzel egy kicsit meg tudjuk színesíteni a mindennapjainkat, akkor ők is egy kicsit gazdagabbak lesznek. Nem gondolom, hogy ez a palacsinta különleges lenne, a szívünk az, amit beleteszünk, azzal több, mint egy otthon elkészített palacsinta – mondta Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere.

A programban azonban nemcsak az adományozás, hanem közösségi együttlét is nagy szerepet játszott.

– Most, hogyha bemegyünk a konyhába, akkor láthatjuk, hogy a lakók egy része ott süti a palacsintát. Ez nekik egy óriási élmény – tette hozzá Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Hajléktalan Szálló igazgatója.

Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere reméli, hogy a 2013-as esztendő sem múlik majd el palacsintasütés nélkül, hiszen a szállón élők napok óta készültek a mindennapjaikat felpezsdítő programra, amelyben átélhették, nemcsak a vásárhelyiek, hanem egy környékbeli település lakóinak törődését is.

Megszakítás