Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ötvenötmillió forintnyi felajánlás érkezett a mezővári óvoda építésére

Eddig 55 millió forint értékű felajánlás érkezett annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester a Hódmezővásárhelyen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón felidézte: a város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezőváriban, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indít.

A magyar nevelési nyelvű óvoda jelenleg nagyon rossz körülmények között működik – mondta.

A politikus közölte, a város felhívására öt hónap alatt csaknem hatszázan – magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek – mintegy negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett 15 millió forint értékű munka- és építőanyag-felajánlás érkezett.

Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződését a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.

Peer Zander Jörg, a felsőruházat előállításával foglalkozó März Fashion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 23 éve Hódmezővásárhelyen működő cég egymillió forinttal segíti a mezővári óvoda megépítését.

Forrás: MTI

Megszakítás