Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Óvoda felújítás 560 millió forintból

560 millió forintot költhet a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretösszegéből Hódmezővásárhely óvodái fejlesztésére. Négy intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg, és minden önkormányzati óvodában megújul többek között a szociális helyiség, a vizesblokk.

 

Az Észak, a Pálffy, a Tornyai és a Pál utcai óvodák energetikai korszerűsítésére, továbbá minden önkormányzati ovi épületgépészeti, illetve szociális helyiségeinek és vizesblokkjainak felújítására mintegy 560 millió forintot hív le a Területfejlesztési Operatív Programból (TOP) a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

A beruházás a tervek szerint jövőre indul és 2018-ra fejeződik be – közölte Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere a Tornyai János Utcai Óvodában. Hozzátette: sok intézményben még a ’70-es években tették le azokat a járólapokat, burkolatokat, amelyeket szintén kicserélnek.

 

– A felújítás nagy mérföldkő az óvodák életében – jegyezte meg Patkósné Dezső Katalin, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője. – Az önkormányzattal közös célunk, hogy biztonságos környezetben fogadhassuk a gyerekeket – mondta.

Megszakítás