Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Óvodafelújítás: másik nevelési-, oktatási intézménybe járnak a kicsik

Elkezdődött az óvodák felújítása Hódmezővásárhelyen. A Pál utcaiba járó 70 gyermeket ideiglenesen már átköltöztették a Malom utcái óvodába. Valamennyi intézmény korszerűsítése során ezt a gyakorlatot követi majd az önkormányzat, mert fontos minden gyermek biztonságos elhelyezése. A szülők lehetőség szerint a megszokott környezethez közeli nevelési-, oktatási intézménybe vihetik a kicsiket.

 

Tizenegy óvoda épülete újul meg 1,5 éven belül a Területi és Településfejlesztési Operatív Programban, mintegy 564 millió forintból Hódmezővásárhelyen. Nagy részét, 509 millió forintot energetikai korszerűsítésre és akadálymentesítésre, 10 millió forint pedig eszközbeszerzésre fordítanak. A fejlesztés közel 800 gyermeket érint. Első körben azt a 70-et, akik a Pál utcai óvodából ideiglenesen a Malom utcára kerültek. Az áthelyezések folyamatosak.

 

– A Magvető utcai Óvodából a gyerekek a Szent István utcai Óvodába, valamint a Koczka utcai épületbe költöznek, májusban. Az Oldalkosár utcai Óvodából a Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola épületébe mennek majd, mert ugyancsak májustól augusztusig tart majd a felújítás. A Klauzál utcai Óvoda gyerekei pedig a Tornyai utcai Óvoda épületébe kerülnek az építkezés idejére – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

 

Azért van szükség a költöztetésekre, mert az épületkorszerűsítéseket csupán a nyári szünetben nem lehet elvégezni, ennél több ideig tartanak.

 

– Jó megoldásnak mutatkozik az oktatási intézményekben elhelyezés is. Nem kell a szülőknek attól tartaniuk, hogy olyan helyre kerülnek a gyerekek, amely nem alkalmas óvodai nevelésre  – tette hozzá.

 

Az óvodafelújítás első üteme az új tanévre befejeződik, a következő szakasza pedig nyár végén, ősszel folytatódik, de mindenki időben tájékozódhat arról, hogy az egyes telephelyeket hová helyezik át. A szülők pontos információkat az óvodavezetőktől, valamint a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának munkatársaitól kaphatnak.

 

 

Megszakítás