Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályaválasztási börzén népszerűsítették a szakképzést

A „Szakképzés mesterfokon” című pályázat záró rendezvényének keretében pályaválasztási börzét is rendeztek a HISZK Corvin Mátyás tagintézményben. A vásárhelyiek látványos bemutatók során ismerkedhettek meg a pályázatban szereplő hét szakma képzésével. A legnagyobb sikere egy virtuális hegesztőpisztolynak volt.

A HISZK szakmai képzésének gerincét a TÁMOP pályázatban szereplő hét szakma újszerű módszertani elveket követő oktatása alkotja. Ezen képzések iránt folyamatos igény mutatkozik a gazdasági szereplők és a diákság irányából is, vagyis versenyképes lehetőségeket nyújtanak a munkaerőpiacon. Az elmúlt egy év során a „Szakképzés mesterfokon” című pályázat megvalósításra közel 50 millió forintot nyert a vásárhelyi szakiskola, melyből három millió forintot eszközbeszerzésre fordíthatott. Az egy éve tartó program zárásaként a Corvin Mátyás tagintézményben pályaválasztási börzét is rendeztek annak érdekében, hogy a környék lakossága megismerhesse az intézmény szakképzéseit, valamint az új szemléltetőeszközöket.

– Megpróbáltunk olyan eszközöket és bemutatókat hozni, amelyek felkeltik az érdeklődést. Ilyen például egy hegesztő szimulátor, amely egy 3 dimenziós virtuális valóság keretében szimulálja a munkafolyamatot, valójában pedig csak egy elektronikai eszközt tartunk a kezünkben. A tevékenységet látványos formában jeleníti meg a számítógép – mondta Hegedűs Zoltán a projekt szakmai vezetője.

Az elmúlt időszakban öt osztály vett részt a projektben, számukra összesen hét szakmát tanítottak az intézmény pedagógusai. Vendéglátásszervező-vendéglős, pincér, mechatronikai technikus, gyakorló fodrász, fehérnemű-készítő és kötöttáru összeállító, gépi forgácsoló és hegesztő szakképzés folyt a program keretében.

Megszakítás