Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályaválasztási nyílt napot tartott a Corvin

Pályaválasztási nyílt napot tartottak a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézményben. Az intézmény vezetése képzéseinek ismertetésén túl fontosnak tartotta, hogy az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhassák magukat a különböző szakmákban.

Minden év ősszén megnyitja kapuit a Corvin, azért hogy betekintést adjanak az általános iskolásoknak és azok szüleinek az intézmény működésébe. Az idén is nagy volt az érdeklődés az itt folyó képzések iránt, mivel nem csak a szomszédos városokból és településekről érkeztek látogatók, hanem a környező megyékből is.

A tájékoztató előadáson elhangzott, hogy a Corvinban két nagy szakmacsoportot oktatnak. Az egyik a vendéglátás, amelyen belül cukrászokat, szakácsokat és pincéreket valamint érettségire épülően vendéglátás-szervező vendéglősöket képeznek. A másik szakmacsoport az a kereskedelem, ahol kereskedőket és eladókat képeznek.

– Azt gondolom, hogy most fontos népszerűsíteni a szakképzést, hiszen a felvételi ponthatárok emelésével a felsőfokú oktatásba nehezebb bejutni. Sok családban most mérlegelik, hogy mégsem gimnáziumba, hanem szakközépiskolába adják gyermekeiket, hiszen így az érettségi mellett egy szakképesítő bizonyítványhoz is jutnak azok a diákok, akik szeptembertől beiratkoznak az intézményünkbe. Ez egy újdonság a szakképzésben, és azt gondolom, hogy jó lehetőség.

Azok, akik úgy döntenek, szakmát szeretnének tanulni, őket a szakiskoláinkba várjuk – mondta Hegedűs Zoltán intézményvezető.

A Corvin a város egyik legjobb infrastruktúrájával rendelkező iskolája, amit lehetőség volt bemutatni az érdeklődők számára is. Többek között a Fekete Sasban található tankonyhán és tanétteremben sütés, főzés várta a vendégeket, de mód nyílt a pincérkedésre és koktélkészítésre is.

Megszakítás