Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályázati felhívás

A Tesconál hisznek abban, hogy a helyi szervezetek, vásárlóik, és munkatársaik összefogásával jobbá tehetik környezetüket és fejleszthetik a helyi közösségek életét. Ezért 2018. február 19-én már negyedik alkalommal hirdették meg „Ön választ, mi segítünk” programunkat, melynek keretein belül olyan szervezeteket és közösségi programokat szeretnének ismét támogatni, amelyek hozzájárulnak a Tesco áruházak vonzáskörzetében élők, köztük a vásárlók és munkatársak életminőséghez javításához.

 

Az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programot a korábbi évekhez hasonlóan egyszerre hirdette meg a Tesco négy közép-európai piacán (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország). Az elmúlt 3 év fordulói során közel 1400 pályázat érkezett be, melyek közül 170 szervezet összesen nettó 68 millió forint támogatást nyert el a program keretében. Ebből az összegből többek között hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok részesülhettek elsősegély és egészséges életmódképzésben, bővülhetett a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk számára megrendezett sportfoglalkozások száma, a szociális éttermek támogatásának köszönhetően meleg étel került mélyszegénységben élők családok asztalára, és nem utolsó sorban tornaszobák és kültéri játszóterek szépülhettek meg. A projekt népszerűségét bizonyítja, hogy a magyar vásárlók az elmúlt két évben több, mint 8 millió szavazatot adtak le a szervezetekre.

 

A korábbi évek sikerei és tapasztalatai alapján a Tesco az idei évben kibővítette az „Ön választ, mi segítünk” pályázatát. A program kezdete óta először, körzetenként mindhárom, az áruházi szavazási szakaszba bejutó pályázatot támogatja. Az első helyezett 400.000 forint, a második helyezett 200.000 forint, a harmadik helyezett pedig 100.000 forint összegű támogatásban fog részesülni. A pályázat keretein belül a kiválasztást ezúttal is a program szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum szakértői végzik. A szavazásra bocsátott kezdeményezések közül a vásárlók dönthetik el, hogy melyik szervezet milyen mértékű támogatásban részesüljön.

Pályázatok benyújtási határideje: 2018. március 29.

Vásárlói szavazás: 2018.május 7. – június 4.

Győztes pályázatok kihirdetése: 2018. június

 

Bővebb információ, a pályázat részletes leírása, a pályázati felhívás és a jelentkezési lap a http://tesco.hu/kozosseg weboldalon tekinthető meg.

 

Megszakítás