Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályázati forrásból bővítik a kerékpárút hálózatot Vásárhelyen

A Dél Alföldi Regionális Operatív Program keretén belül, az Európai Unió támogatásával valósul meg az a beruházás, amelyben több mint 330 millió forint értékben 3700 méter új kerékpár út épül, és emellett 1200 métert újítanak fel – mondta el sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán települési képviselő.

A DAOP 3.1.2. „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város területén.” című projekt teljes költsége 330.912.220 Ft, ebből az önkormányzat saját költsége 33.091.222 Ft, az igényelt támogatás 297.820.998 Ft.

Hegedűs Zoltán elmondta, a beruházás célja, hogy a városban már meglévő sugárirányú kerékpárutakat összekössék, így biztosítva a folyamatos közlekedést. Kiemelte, hogy az új és felújított kerékpárutak mellett kilenc kerékpártárolót is kihelyeznek, amely közel 500 kétkerekű elhelyezésére nyújt majd lehetőséget.

A napokban készül el a Kodály Zoltán utcai 770 méteres szakasz, amely már csak az aszfaltozásra vár. Ez a kerékpárút három és fél méter széles, mert dupla forgalmú, azaz a biciklik mellett a gyalogosforgalmat is hivatott ellátni. A Hóvirág utca végén pedig egy csomópontot építenek ki, megkönnyítve ezzel a kerékpáros közlekedést a Kodály és a Tóalj utcák felé.

A város többi részén például a Mester utcán, várhatóan tavasszal kezdik el a munkát.

Megszakítás