Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályázati lehetőség a Gazdasági Egyesületnél

Ötvenezer forint értékű tanulói támogatási pályázatot hirdetett meg a Gazdasági Egyesület.  A támogatásra Vásárhelyen élő és tanuló, a mezőgazdasághoz kötődő diákok pályázhatnak. Az igénylő lapok leadási határideje november 15.

A Gazdasági Egyesület a program keretében a Gregus Máté Szakközépiskola tizenegyedikes, illetve felsőbb évfolyamos diákját, vagy a Mezőgazdasági Főiskolai Kar egy hallgatóját szeretné támogatni.

– Olyan tanulót szeretnénk támogatni, aki Vásárhelyen él, itt tanul, és a mezőgazdasághoz szorosan kötődik – mondta el Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke – ezért pályázhatnak azok is, akik a családi vállalkozásukban hétvégenként, vagy a nyári időszakban rendszeresen ilyen irányú tevékenységet folytatnak, vagy ezen a téren találták meg a hobbijukat. Az 50 ezer forintos egyszeri támogatási díjat pedig erre a munkára, vagy az ehhez szükséges eszközök beszerzésére lehet fordítani.

Benkő Zsolt kiemelte: a Gazdasági Egyesületnek ezzel a támogatással az a célja, hogy felhívja a figyelmet a városban zajló mezőgazdasági oktatás fontosságára, de egyúttal azt is szeretnék jelezni, hogy a civil szervezeteknek ki kell venniük a részüket a közéletből.

A jelentkezési lapot a gazdasági egyesület Petőfi utcai irodájában, valamint az érintett két iskolában lehet beszerezni, de a szervezet honlapjáról is letölthető Az egyesület elnöksége november 15. után dönt a támogatás odaítéléséről, amit januárban kap meg az érintett.

Megszakítás