Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályázati lehetőség nyílt testvériskolai kapcsolatok kialakítására

Egy frissen megnyílt pályázatot ismertettek a Széchenyi Programiroda munkatársai a házasságkötő teremben. A „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázat elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű diákokat támogatja.

 

A „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázatot ismertették a Széchenyi Programiroda tanácsadói a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében. A belföldi partnerkapcsolatok kialakítását célzó pályázatok július 8-án, a külföldi partnerséget támogatók augusztus 8-án nyílnak meg, két részben.

– Ez egy két komponensben megvalósuló pályázat. Az „A” komponensben hazai, belföldi intézményekkel lesz lehetőség együttműködést kialakítani, akik itt nyernek, azok tudnak a „B” komponensre is pályázni. Ez a határon átívelő testvérintézmények kialakításával fog foglalkozni – mondta Pongrácz Tamás, a Széchenyi Programiroda tanácsadója.

Két partnerintézménynek együttesen 10 és 17 millió forint közötti összeg elnyerésére van lehetősége. Az „A” komponensben maximum 200, míg a „B”-ben legfeljebb 130 pályázót tudnak támogatni a rendelkezésre álló forrásból.

A programra olyan általános és középiskolák, valamint szakképző és alapfokú művészeti iskolák pályázhatnak partnerintézményeikkel, akik a halmozottan hátrányos helyzetű diákjaikat támogatnák például tanulást segítő programokkal, vagy nyelvi kurzusokkal.

– A halmozottan hátrányos helyzetű diákokat próbálja ez a pályázat helyzetbe hozni, melynek lényege, hogy a halmozottan hátrányos diákok a nem hátrányos helyzetű diákokkal, akár a szülők bevonásával tudjanak olyan közös tapasztalatokra, élményekre szert tenni, amelyekre egyébként nem volna lehetőségük – mondta Pongrácz Tamás.

A pályázó intézményeknek közös munkatervet és szakmai programot kell összeállítaniuk.

A pályázati feltételekről és minden egyéb részletről a Református Ótemplom mellett működő Széchenyi Programirodában kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Megszakítás