Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pályázati támogatással újultak meg a tornatermek

Több mint 17 millió forintból újították fel a város két oktatási intézményének tornatermét az elmúlt hetekben. A Klauzál Gábor és a Szent István Általános Iskola sportlétesítményei új, modern, rugalmas padlózatot kaptak.

Már csak a festés, vagyis az utolsó simítások vannak hátra a Klauzál Gábor Általános Iskola tornatermében, de hasonló a helyzet a város másik oktatási intézményében, a Szent István iskolában is. A beruházást egy, a Belügyminisztérium által kiírt pályázat támogatta. Mindkét tornateremnél december közepén kezdődtek a munkálatok.

– A régi burkolatot eltávolítottuk a Klauzál utcai tornateremben, ami egy fél centiméteres linóleum réteget jelentett. Ez köztudottan nem a legideálisabb a gyerekek számára. Olyan burkolatot igyekeztünk kialakítani, ami a gyerekek izületeire és csontozatára is kedvezőbben hat – mondta Szilágyi Tamás projektért felelős szakember.

Speciális, erre a célra kifejlesztett gumiburkolat fedi most már mindkét tornaterem aljzatát. Az átalakítás jó része a téli szünetben zajlott. 

– Rövidesen a pályák festési munkálatai is befejeződnek, ez azt jelenti, hogy kedden már tornaórát lehet tartani a termekben – tette hozzá Szilágyi Tamás.

17,5 millió forintba került a két létesítmény felújítása, erre 80%-os, vagyis közel 14 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat. A város további pályázati forrásokat keres más oktatási intézmények sportpályáinak és tornatermeinek felújítására.

Megszakítás