Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pezsgő, sokszínű kulturális életet ígér Gajdán Bálint

Az Agora szakmai programjának irányítója Gajdán Bálint sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a vásárhelyieknek. A több mint 10 éve a közművelődés szolgálatában tevékenykedő szakember pezsgő, sokszínű, és minden igényt kielégítő kulturális életet szeretne teremteni Hódmezővásárhelyen.

Gajdán Bálint kinevezéséről az áprilisi közgyűlés döntött, három évre kapott bizalmat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ irányítására. A megválasztott igazgató 2001 óta dolgozik a kultúra és a közművelődés terén.

– Korábban a szegedi Ifjúsági Házban dolgoztam. Az ottani munkám ifjúságsegítéssel kezdődött, majd pályázatokkal, projektekkel foglalkoztam, illetve ezzel párhuzamosan 2003-tól a Szegedi Ifjúsági Napokat szerveztem, az utóbbi időben pedig az Ifjúsági Ház művészeti vezetői funkcióját láttam el – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

Az igazgató megszerzett tudását és kapcsolati tőkéjét a kistérségi partnerekkel való együttműködés során is szeretné kamatoztatni. A célja, hogy a Minden Nap Kultúra programban valóban mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot, hiszen a legkisebbektől az idősebbekig valamennyi korosztály számára igyekszik szórakozási lehetőséget biztosítani a Művelődési Központ. Azon munkálkodik majd, hogy Hódmezővásárhelynek igazán pezsgő, és sokszínű a kulturális élete legyen.

– Szeretném, ha havonta legalább egyszer egy nagy, igazán monumentális színházi előadás megvalósulna, ahogy az kell, díszletekkel, zenészekkel együtt. Emellett lennének koncertek is előre meghatározott, alaposan átgondolt tematika szerint, ami azt jelenti, hogy a népzenétől kezdve a jazzen, a könnyűzenén át az igényes populáris kultúra is helyt kapjon és természetese nem maradhatnak ki a sorból azok a népszerű előadások sem, mint a Dumaszínház, a humor sem – tette hozzá Gajdán Bálint.

Az igazgató azt szeretné, ha a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ egy olyan multifunkciós közösségi hellyé válna, ahol élményekre és tudásra tehetnek szert a látogatók.

 

Megszakítás