Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pihenést és aktív sportolási lehetőségeket is kínál a mártélyi üdülőterület

A pihenni vágyók és az aktív sport szerelmesei is találhatnak kikapcsolódási lehetőséget a mártélyi üdülőterületen. A holtág vize fürdőzésre alkalmas, lehet túrakenut vagy csónakot bérelni, de a tanösvények és a kalandpark is kínál felfedeznivalót. Akik több napot is zöld környezetben szeretnének eltölteni, a Bodnár Bertalan Oktatóközpontban azt is megtehetik.

Minden vásárhelyi jól ismeri a mártélyi üdülőterületet, de nem mindenki használja ki a benne rejlő lehetőségeket. A vásárhelyi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a holtág komfortosabbá tételét, hogy az aktív és a passzív pihenésre vágyók is megtalálhassák számításaikat a város közelében.

– Az árvíz után végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a víz minősége most tökéletesen megfelel a strandolásra. A part is jó állapotban van, de az egész üdülőterület környezete rendkívül szép, ezért mindent meg is tesznek a Városellátó munkatársai. Aki pihenni akar, az nagyszerűen megtalálhatja számításait Mártélyon – mondta Horváth Zoltán, a mártélyi üdülőterület koordinátora.

Akik nemcsak fürdőzni, napozni vagy horgászni szeretnének, hanem aktív tevékenységre vágynak, azok is számos lehetőség közül választhatnak. Az üdülőterületen három tanösvény is található. Ebből kettőt akár bérelt kerékpáron is be lehet járni, a vízit pedig túrakenuval vagy csónakkal érdemes meghódítani. A családosokra vár a kalandpark felfedezése is, amit a vásárhelyi és a mártélyi lakcímkártyával rendelkezők térítésmentesen vehetnek igénybe. A Bodnár Bertalan Oktatóközpont pedig szállást is tud biztosítani a pihenők számára.

– Merem és tudom is ajánlani a Bodnár Bertalan Oktatóközpont és az Ifjúsági Szálló szolgáltatásait. Ez a néhány éve felújított két objektum hét –hét szobával rendelkezik, és összesen 39 fő elszállásolására alkalmas. Nagyon fontos kiemelni, hogy panzió jellegű szolgáltatásokat kínál. Ráadásul a vásárhelyiek számára ezt rendkívül jutányos áron tudjuk biztosítani- tette hozzá Horváth Zoltán.

Mártély azonban nem csak a helyiek számára lehet vonzó – egyre többen érkeznek ide az ország más tájairól is. Az önkormányzatnak célja, hogy az üdülőterület – régi fénykorához hasonlóan – ismét tele legyen vendégekkel.

Megszakítás